کلاهبرداری با شگرد ارائه تسهیلات | شناسایی ۱۰۰ مال‌باخته تاکنون (۳ دی ۱۴۰۳) قتل زن هنرمند توسط راننده‌اش در مشهد + عکس معرفی ۲ ویتامین که به کاهش وزن کمک می‌کنند غذا‌های کنسروی در چه شرایطی کشنده هستند؟ حکم ریاست ۱۸ دانشگاه کشور تأیید شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ | نحوه اجرای متناسب‌سازی در سال آینده چگونه است؟ نفوذ سامانه بارشی از غرب کشور از جمعه | آلودگی شدید هوای مشهد و ۹ شهر دیگر (۳ دی ۱۴۰۳) وزارت بهداشت: مردم هنگام آلودگی هوا در فضای باز تردد نکنند یک سرماخوردگی ساده با درمان میلیونی! «جنین» غیر از خدا پناهی ندارد وضعیت ارز دارو در سال ۱۴۰۴ چگونه خواهد بود؟ هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟
سرخط خبرها

بی مهری مشهدی‌ها به اهدای پلاسما خون

  • کد خبر: ۴۶۷۵۴
  • ۲۳ مهر ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۴
بی مهری مشهدی‌ها به اهدای پلاسما خون
با وجود اعلام نیاز سازمان انتقال‌خون به پلاسما برای درمان کرونا، تاکنون فقط ۵۰۰ شهروند این درخواست را اجابت کرده اند
محمد کاملان - ســــرانــجـام پــس از کش  و قوس‌های فراوان، برخی بسیار و آزمایش‌های مختلف، آن طور که پزشکان اعلام کرده اند، پلاسمادرمانی اکنون بهترین راه برای درمان و کنترل کروناست. پلاسمای خون بیمارِ کرونایی که دربردارنده پادتن است استخراج و به بیمار دیگری که هنوز درگیر کروناست تزریق می‌شود. بیمار دریافت کننده از طریق تلقیح پادتن و با دریافت پلاسمای بیشتر تا مرز بهبودی پیش می‌رود. پلاسمادرمانیِ کرونا برای اولین بار و به صورت آزمایشی در مشهد اجرا شد و بعد از موفقیت آمیز بودن آن، الگویی شد برای تسری به بقیه استان‌های کشور.


اهدای پلاسما، فقط ۲ درصد!

طبق آخرین آمارها، تنها ۷۰۶۶ نفر از بیماران کرونایی بهبودیافته، یعنی چیزی در حدود ۲ درصد، پلاسمایِ خونشان را برای درمان بیماران بدحال اهدا کرده اند. این آمار در شهر مشهد هم چندان بالا نیست و بیماران بهبودیافته بنابه دلایلی هنوز به اهدای پلاسما رغبت پیدا نکرده‌اند.


تحقق ۵۰ درصد پیش بینی‌ها

مدیرکل انتقال خون خراسان رضوی با اشاره به تازه‌ترین آمار اهدایِ پلاسمایِ خون برای درمان بیماران کرونایی در مشهد گفت: در ابتدای تأیید پلاسمادرمانی برای کرونا، مشهد به عنوان پایلوت این طرح انتخاب شد و تا امروز حدود ۵۰۰ بیمار بهبودیافته کرونا برای اهدای پلاسما به سازمان انتقال خون مراجعه کرده اند. البته توقع داشتیم با توجه به این حجم از مراجعه و بستری برای بیماری کرونا، اهدایِ پلاسما خیلی بیشتر از این‌ها اتفاق بیفتد و پیش بینی می‌کردیم که بعد از ۶ ماه، ۱۰۰۰ نفر مراجعه کننده داشته باشیم، اما می‌بینید که از نظر اهدای پلاسما، شرایط خیلی خوب نیست.


هیچ خطری ندارد

دکتر مجید عبداللهی با تأکید بر این مسئله که برخلاف تصور مردم، اهدایِ پلاسما در شرایطی کاملا امن انجام می‌شود و هیچ خطری بیمار بهبودیافته را تهدید نمی‌کند، ادامه داد: در پایگاه‌های اهدای خون همه پروتکل‌های بهداشتی رعایت می‌شود. ضمن اینکه ما موظفیم از فرد سالم خون بگیریم و از طرف دیگر اهدایِ پلاسما باعث انتقال کرونا نخواهد شد.

مدیرکل انتقال خون خراسان رضوی در ادامه بیان کرد: پایگاه اهدای خون امام رضا (ع) در خیابان دانشگاه و مقابل خیابان کفایی تنها مرکزی در مشهد است که برای اهدایِ پلاسما در نظر گرفته شده است و بهبود یافته هایِ کرونا بعد گذشت ۲۸ روز از بهبودی قبل از مراجعه به این مرکز و برای مطلع شدن از اینکه شرایط اهدای پلاسما را دارند یا نه، با شماره تلفن ۳۸۵۱۶۳۰۰ تماس بگیرند.


پلاسمادرمانی، فقط با ارائه مدرک پزشکی

معاون فنی اداره کل انتقال خون استان نیز با اعلام شرایط اهدای پلاسما برای بهبودی بیماران کرونایی، افزود: برای شناسایی افرادی که واجد شرایط اهدای پلاسما هستند، شاخص‌هایی فنی در نظر گرفته شده است که پزشکان سازمان انتقال خون قبل از مراجعه افراد با بررسی این شاخص‌ها به این نتیجه می‌رسند که ادعای فرد مبنی بر ابتلا به کرونا، درست است یا نه و اینکه آیا شرایط اهدایِ پلاسما دارند یا خیر؟

دکتر علی حسنی ادامه داد: جدایِ از این شاخص ها، افرادی که قصد اهدایِ پلاسما برای درمان بیماران کرونایی را دارند، باید مدارکی مثل آزمایش آنتی بادی یا PCR سی تی اسکن ریه، سوابق بستری، گواهی پزشک و هر مدرک دیگری را که تأیید می‌کند آن‌ها به کرونا مبتلا بوده اند به سازمان انتقال خون ارائه بدهند تا پس از بررسی مشخص شود که آیا فرد می‌تواند پلاسما اهدا کند یا خیر؟

به نظر می‌رسد در شرایطی که به گفته مسئولان، به این زودی‌ها نباید منتظر رسیدن واکسن کرونا بمانیم، بهتر است بهبودیافته‌های کرونا، با اهدای پلاسمای خود، شرایط را برای بهبودی تعدادی بیشتری از شهروندان مهیا کنند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->