مارگزیدگی سالانه ۵.۴ میلیون نفر در جهان | مارگزیدگی بیش‌از ۸ هزار ایرانی در سال ۱۴۰۳ غرق شدن مادر و دختر در استخر کشاورزی نیشابور (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) زلزله ۷.۸ ریشتری روسیه را لرزاند (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) زلزله زاهدان را لرزاند + جزئیات (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) برگزاری کلاس‌های آمادگی شروع مدارس ممنوع است | والدین گزارش کنند، با مدارس متخلف برخورد می‌شود حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی‌‌اكبر الهى خراسانى دعوت حق را لبیک گفت  ۸۱ کودک شیرخوار در مراکز بهزیستی خراسان رضوی تحت مراقبت هستند | شیرخوارگاه‌ علی‌اصغر(ع) خالی نشده است آخرین اخبار از آتش‌سوزی یک مجتمع تجاری در سبزوار | آتش مهار شد + فیلم (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) برنامه‌های آموزش و پرورش استان خراسان رضوی در راستای بهبود آموزش در مدارس شیوع بالای آرتروز زانو در بین ایرانی‌ها | کدام گروه‌های سنی در معرض خطر هستند؟ طرح جدید هلال احمر برای کمک به دانش‌آموزان نیازمند | توزیع بسته‌های لوازم‌التحریر در مناطق کم‌برخوردار بازنشستگان نفت، سهامدار پتروشیمی می‌شوند واکسن آبله‌مرغان موجود شد | آیا واکسن بزنیم یا نه؟ آیا کره‌های محلی برای طبخ غذا بهتر است و باعث افزایش چربی خون نمی‌شود؟ بی‌احتیاطی ۳ جوان به قیمت جانشان تمام شد | پا در رکاب چاه، جان در کمین مرگ فرمانده انتظامی سیب و سوران به شهادت رسید دستگیری قاتل پس از ۱۴ سال | انکار دسیسه زنانه برای قتل شوهر ۵ هزار شاکی منتظر تعیین تکلیف پرونده «موبایل موسوی» توصیه رئیس کل دادگستری خراسان رضوی به کارآموزان قضایی: با مردم مهربان باشید و از وسوسه‌های شیطانی دوری کنید سخنگوی آموزش و پرورش: هیچ اتفاقی مانع آغاز مدارس در اول مهر نمی‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۲۷ شهریور ۱۴۰۴) | هوای مشهد موقتاً گرم می‌شود یک کشته و ۲۰ مصدوم در تصادف اتوبوس محور تهران به مشهد (۲۷ شهریور ۱۴۰۴) پیگیری جدی مجلس برای افزایش حقوق اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری خراسان رضوی: آمار مبتلایان به سرطان پستان در خراسان رضوی بالاست منشا ۴۰ درصد آلودگی هوای سرخس خراسان رضوی، ترکمنستان است عقیم‌سازی پشه‌ها برای مقابله با تب دنگی | ساکنان برج‌ها هم از پشه آئدس در امان نیستند مشهد، میزبان اولین کنگره بین‌المللی هوش مصنوعی و فناوری‌های سلامت در زنان و زایمان انتقاد معاون تربیت بدنی آموزش و پرورش به ساعت محدود ورزش مدارس و تحرک کم دانش‌آموزان
سرخط خبرها

بی مهری مشهدی‌ها به اهدای پلاسما خون

  • کد خبر: ۴۶۷۵۴
  • ۲۳ مهر ۱۳۹۹ - ۱۴:۰۴
بی مهری مشهدی‌ها به اهدای پلاسما خون
با وجود اعلام نیاز سازمان انتقال‌خون به پلاسما برای درمان کرونا، تاکنون فقط ۵۰۰ شهروند این درخواست را اجابت کرده اند
محمد کاملان - ســــرانــجـام پــس از کش  و قوس‌های فراوان، برخی بسیار و آزمایش‌های مختلف، آن طور که پزشکان اعلام کرده اند، پلاسمادرمانی اکنون بهترین راه برای درمان و کنترل کروناست. پلاسمای خون بیمارِ کرونایی که دربردارنده پادتن است استخراج و به بیمار دیگری که هنوز درگیر کروناست تزریق می‌شود. بیمار دریافت کننده از طریق تلقیح پادتن و با دریافت پلاسمای بیشتر تا مرز بهبودی پیش می‌رود. پلاسمادرمانیِ کرونا برای اولین بار و به صورت آزمایشی در مشهد اجرا شد و بعد از موفقیت آمیز بودن آن، الگویی شد برای تسری به بقیه استان‌های کشور.


اهدای پلاسما، فقط ۲ درصد!

طبق آخرین آمارها، تنها ۷۰۶۶ نفر از بیماران کرونایی بهبودیافته، یعنی چیزی در حدود ۲ درصد، پلاسمایِ خونشان را برای درمان بیماران بدحال اهدا کرده اند. این آمار در شهر مشهد هم چندان بالا نیست و بیماران بهبودیافته بنابه دلایلی هنوز به اهدای پلاسما رغبت پیدا نکرده‌اند.


تحقق ۵۰ درصد پیش بینی‌ها

مدیرکل انتقال خون خراسان رضوی با اشاره به تازه‌ترین آمار اهدایِ پلاسمایِ خون برای درمان بیماران کرونایی در مشهد گفت: در ابتدای تأیید پلاسمادرمانی برای کرونا، مشهد به عنوان پایلوت این طرح انتخاب شد و تا امروز حدود ۵۰۰ بیمار بهبودیافته کرونا برای اهدای پلاسما به سازمان انتقال خون مراجعه کرده اند. البته توقع داشتیم با توجه به این حجم از مراجعه و بستری برای بیماری کرونا، اهدایِ پلاسما خیلی بیشتر از این‌ها اتفاق بیفتد و پیش بینی می‌کردیم که بعد از ۶ ماه، ۱۰۰۰ نفر مراجعه کننده داشته باشیم، اما می‌بینید که از نظر اهدای پلاسما، شرایط خیلی خوب نیست.


هیچ خطری ندارد

دکتر مجید عبداللهی با تأکید بر این مسئله که برخلاف تصور مردم، اهدایِ پلاسما در شرایطی کاملا امن انجام می‌شود و هیچ خطری بیمار بهبودیافته را تهدید نمی‌کند، ادامه داد: در پایگاه‌های اهدای خون همه پروتکل‌های بهداشتی رعایت می‌شود. ضمن اینکه ما موظفیم از فرد سالم خون بگیریم و از طرف دیگر اهدایِ پلاسما باعث انتقال کرونا نخواهد شد.

مدیرکل انتقال خون خراسان رضوی در ادامه بیان کرد: پایگاه اهدای خون امام رضا (ع) در خیابان دانشگاه و مقابل خیابان کفایی تنها مرکزی در مشهد است که برای اهدایِ پلاسما در نظر گرفته شده است و بهبود یافته هایِ کرونا بعد گذشت ۲۸ روز از بهبودی قبل از مراجعه به این مرکز و برای مطلع شدن از اینکه شرایط اهدای پلاسما را دارند یا نه، با شماره تلفن ۳۸۵۱۶۳۰۰ تماس بگیرند.


پلاسمادرمانی، فقط با ارائه مدرک پزشکی

معاون فنی اداره کل انتقال خون استان نیز با اعلام شرایط اهدای پلاسما برای بهبودی بیماران کرونایی، افزود: برای شناسایی افرادی که واجد شرایط اهدای پلاسما هستند، شاخص‌هایی فنی در نظر گرفته شده است که پزشکان سازمان انتقال خون قبل از مراجعه افراد با بررسی این شاخص‌ها به این نتیجه می‌رسند که ادعای فرد مبنی بر ابتلا به کرونا، درست است یا نه و اینکه آیا شرایط اهدایِ پلاسما دارند یا خیر؟

دکتر علی حسنی ادامه داد: جدایِ از این شاخص ها، افرادی که قصد اهدایِ پلاسما برای درمان بیماران کرونایی را دارند، باید مدارکی مثل آزمایش آنتی بادی یا PCR سی تی اسکن ریه، سوابق بستری، گواهی پزشک و هر مدرک دیگری را که تأیید می‌کند آن‌ها به کرونا مبتلا بوده اند به سازمان انتقال خون ارائه بدهند تا پس از بررسی مشخص شود که آیا فرد می‌تواند پلاسما اهدا کند یا خیر؟

به نظر می‌رسد در شرایطی که به گفته مسئولان، به این زودی‌ها نباید منتظر رسیدن واکسن کرونا بمانیم، بهتر است بهبودیافته‌های کرونا، با اهدای پلاسمای خود، شرایط را برای بهبودی تعدادی بیشتری از شهروندان مهیا کنند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->